Tapahtumat

Tapahtuu vuonna 2019

Alla on lueteltuna vuodelle 2019 suunnitellut tapahtumat. Merkitse siis nämä tapahtumat jo kalenteriisi, niin pysyvät muistissa! Erityisenä nostona AlumniStudenWeekend, joka järjestetään lauantaina 26.10.2019 !

Keväällä 2019:

Wappubrunssi 30.4.2019 klo 11 – 14 Harald Herlinissä – kirjaimena L

Sklubin perinteinen Wappubrunssi pidetään oppimiskeskus Harald Herlinissä, joka aiemmin tunnettiin TKK:n kirjastona. Sen alakerrassa on mainio ja viihtyisä tila Makerspace, jossa kelpaa nyyttikesteistä nauttia ja juttua iskeä. Ja Herlinistä ei ole kovin pitkä matka kuuntelemaan Smökille Wappuriehan julistusta, joka alkaa viimeistään klo 14.

Oletettavasti näin, sillä tänä vuonna Aalto-yliopiston opiskelijat lakittavat Mantan.
Tämän vuoden kirjaimena on L eli voit tuoda l-alkuisia ruokia, juomia tai muuta popsittavaa. Liha, läski, lahna, lotina, leipä, limppari ja muut einekset ovat siis kovaa valuttaa vappuaattona. Tule mukaan yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin ja ilmoittaudu Wappubrunssiin tästä!

 

Toukokuun Afterwork: Keinoäly terveysteknologissa 14.5.2019 klo 17 TUAS-talossa (Maarintie 8), seminaarihuone TU3, työelämäprofessori Leo Kärkkäinen

Aihe on hyvin kiinnostava ja tärkeä. Kärkkäinen, alan spesialisti, kertoo mitä keinoäly (”tekoäly”) jo osaa ja miksi, miten sen käyttö on eettistä ja luotettavaa.

”Terveydenhoito on yksi niistä alueista, joiden odotetaan hyötyvän merkittävästi keinoälystä. Ei tosin päällimmäiseksi niin, että se tekee asioita, joita lääkärit eivät osaisi, mutta niin, että se oppii ihmisiltä tekemään ne asiat, jotka ovat muodostuneet rutiineiksi”, kertoo Kärkkäinen ja jatkaa ”Suomella on tässä hyvät lähtökohdat, koska olemme jo pitkään keränneet digitaalisesti tuota rutiinidataa. Toisiokäytön myötä voimme soveltaa sitä nopeuttamaan ja poistamaan rutiinitapausten ruuhkaa, ja keskittymällä ihmisvoimin suurinta apua tarvitseviin”. Lue artikkeli, jossa Kärkkäinen kertoo, miten Tekoäly mullistaa terveysteknologiaa.

Tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin. Ilmoittaudu kuulemaan uusinta uutta keinoälystä tästä. Tähän tilaisuuteen voit ottaa mukaan perheesi jäseniä ja ystäviäsi.

Afterwork jatkuu professorin esityksen jälkeen halukkaille lähellä olevassa ravintola Fat Lizardissa.

 

Tule Sähköpajakurssin loppunäytökseen 21.5.2019 klo 14.15 alkaen Dipolissa!

Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat suorittavat 1. lukuvuotenaan Sähköpajakurssin, jossa opiskelijat rakentavat mitä mielikuvituksellisimpia laitteita. Tilaisuus on hauska nuorten esitellessä ylpeinä saavutuksiaan, joista osa jopa toimii odotetusti. Samalla pääset kokemaan, millaista opetus nykyään on. Ota mukaan ystäviäsi ja ilmoittaudu Sähköpajakurssin loppunäytökseen tästä. Lue, mitä aiemmalla kurssilla saatiin aikaan tästä.

 

Uusinta uuta: Alumni Impact –tapahtuma 12.6. klo 15 alkaen Harald Herlinissä

Aalto-yliopisto kokoaa kaikki alumninsa yhteen pohtimaan tulevaisuutta alumnien hackathonissa. Niin, hackathonit eivät ole nuorten juttuja, vaan sopivat meille kaikille. Ryhmissä pohditaan ja kierretään pisteiltä toisille tietoa lisäten ja jalostaen.

Jotta vauhtiin päästään, on aluksi pohjustusta eli key note –puheita ja sen jälkeen alkaa hackathon, jonka englanninkielisenä nimenä on ”Exploring the campus and solving some of the most burning issues of our planet in line with UN sustainable development goals”.

Siispä, kanna kortesi kekoon ja tule kehittämään tulevaisuutta, jotta lapsenlapsiemme olisi mukava elää täällä. Ilmoittaudu ennakkoon tähän hackathoniin tästä.

 

Syksyllä 2019:

Sklubi ja Aalto-yliopisto järjestävät alumneille ja heidän perheilleen monipuolista ohjelmaa, kuten seuraavaksi huomaat. Tutustu tapahtumiin. Niihin voit jo nyt ilmoittautua ennakkoon. Kaikkiin tapahtumiin ovat myös perheenjäsenet ja ystäväsi tervetulleita ellei toisin mainita. Lisää tietoa tapahtumista on luvassa kesäkuun puoleenväliin mennessä.

Mielessäsi saattaa olla lajikokeilua, golfia, purjehdusta, tiedon halua tai ihan jotain muuta. Siispä ehdota uusia tapahtumia tai muuta ilmoittautumislomakkeen kautta. Siihen pääset tästä.

 

Sähkötekniikan alumnien perhepäivä lauantaina 14.9.2019 klo 13 alkaen TUAS-talossa (Maarintie 8, Otaniemi)

Sähkötekniikan alumnit ovat tervetulleita perheineen tutustumaan ns. sähkölafkaan, joka on muuttanut Otakaari 5:sta TUAS-taloon. Ohjelmaa on tarjolla vauvasta vaariin eli tietoiskuja, täyssähköautojen ja sähköpolkupyörien ja -skoottereiden koeajoja, lapsiparkki, puuhapajoja kaiken ikäisille (8 erilaista), Sähkötekniikan korkeakoulun demoja, tutustuminen koulun antamaan opetukseen, tutustumiset poliisiautoon ja poliisimoottoripyörään, paloautoihin ja kaasulla toimivaan rekkaan, hernekeittoa soppatykistä sekä tuttujen ja professoreiden tapaamisia. Tilaisuuteen sisältyy ruoka- ja kahvitarjoilu. Ilmoittaudu jo ennakkoon perhepäivään tästä. Lisää tietoa saat ennen kesäkuun puoliväliä.

 

AlumniStudent Weekend 2019 –seminaarikokonaisuus lauantaina 26.10.2019 klo 10 alkaen TUAS-talossa (Maarintie 8, Otaniemi)

Lokakuun lopussa eli 26.10.2019 tavataan jälleen Otaniemessä. Seminaarin alkuosan jälkeen seuraa neljä rinnakkaista osiota, joista kaksi on seminaareja ja kaksi opiskelijoiden kanssa yhdessä tekemistä, kuten nykyisen opiskelun esittely, työelämäkertomukset teekkareille, alumnien ja opiskelijoiden yhteiset ”labratyöt” ym. Lisäksi tilaisuuden aikana pääset tutustumaan koulun tutkijoiden rakentamiin demoihin.

Lisää tietoa AlumniStudent Weekend 2019 –seminaarista saat kesäkuun puoliväliin mennessä, mutta jo nyt voit ilmoittautua ennakkoon tilaisuuteen tästä.

———————————————————————————————————-

Tapahtui keväällä ja syksyllä 2018

Wappubrunssi 30.4.2018 klo 11 – 14 Harald Herlinissä – kirjaimena K

Sklubin perinteinen Wappubrunssi pidetään oppimiskeskus Harald Herlinissä, joka aiemmin tunnettiin TKK:n kirjastona. Sen alakerrassa on mainio ja viihtyisä tila Makerspace (kuva yllä), jossa kelpaa nyyttikesteistä nauttia ja juttua iskeä. Ja Herlinistä ei ole kovin pitkä matka kuuntelemaan Smökille Wappuriehan julistusta, joka oletettavasti on klo 14.

Tämän vuoden kirjaimena on K eli voit tuoda k-alkuisia ruokia, juomia tai muuta popsittavaa. Kala, kaalikääryle, kinuski, keksi, karkki, kana ja muut einekset ovat siis kovaa valuttaa vappuaattona. Ilmoittautumislinkki Wappubrunssiin on huhtikuun kirjeessä.

 

Sähkötekniikan alumnien perhepäivä lauantaina 15.9.2018 klo 14 alkaen TUAS-talossa (Maarintie 8, Otaniemi)

Sähkötekniikan alumnit ovat tervetulleita perheineen tutustumaan ns. sähkölafkaan, joka on muuttanut Otakaari 5:sta TUAS-taloon. Ohjelmaa on tarjolla vauvasta vaariin eli tietoiskuja, täyssähköautojen koeajoja, suunnistuskilpailu, laboratoriotöitä kaiken ikäisille sekä tuttujen ja professoreiden tapaamisia. Tilaisuuteen sisältyy ruoka- ja kahvitarjoilu.

 

Kaikkien aikojen suurin AlumniStudent Weekend 2018 –seminaarikokonaisuus lauantaina 27.10.2018 klo 10 alkaen TUAS-talossa (Maarintie 8, Otaniemi)

Lokakuun lopussa eli 27.10.2018 tavataan jälleen Otaniemessä.  Tavoitteena on saada paikalle 500 henkeä! Seminaarin alun key note -puhujat ovat jo varmistettu. Sähköalumnimme Matti Alahuhta tulee kertomaan johtamisesta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Siitä hänellä on Suomen parhaat meriitit viimeisten 20 vuoden ajalta.

Toisena puhujana on sähköalumnimme Jukka Leskelä, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja. Hän kertoo energia-alan ajankohtaisista asioita ja valottaa alan tulevaisuutta.

Seminaarin alkuosan jälkeen seuraa neljä rinnakkaista osiota eli terveysteknologia, automaatio, sähkömobiliteetti ja tulevaisuuden johtaja. Tulevaisuuden johtaja -osio pitää sisällään huippuesitelmiä ja osion lopuksi on toimitusjohtajatentti.

Lisää tietoa myöhemmin!