Marraskuun afterwork: Ultraäänikamera 23.11.2022

Suomesta löytyy huippuosaamista myös ultraäänikameroiden valmistuksessa. Vahvasti vientiorientoituneen NL Acousticsin teknologiaa hyödynnetään tänään mm. teollisuuslaitosten ja sähköverkkojen kunnossapidossa ja uusia käyttökohteita löytyy jatkuvasti.

Tästä mielenkiintoisesta aiheesta meille tulee kertomaan NL Acousticsin perustaja ja toimitusjohtaja Kai Saksela. Tilaisuus on avoin myös Sähköklubilaisten ystäville!

Aika ja paikka: 23.11. klo 17, Maarintie 8 sali TU1 (Saab)
Ilmoittautuminen: 21.11. mennessä tästä linkistä

Jätä kommentti

Viininmaisteluilta 15.11.2022

Sähköklubi järjestää hieman aurinkoa marraskuun harmauteen. Tämä aurinko on talletettu rypäleisiin, joista se on puristettu ulos ja jalostettu käymisreaktiolla, minkä jälkeen se on vieläpä pullotettu säilyvyyden varmistamiseksi.

Näitä pulloja toimitetaan tiistaina 15.11. Otaniemeen osoitteeseen Konemiehentie 2. Siellä on paikalla alan ammattilainen eli connaisseur, joka tutustuttaa meidät englannin kielellä kahdeksaan eri laadukkaaseen viiniin kello 19 alkaen. Illan teemana on vanha maailma eli tarjolla on perinteisten eurooppalaisten viinimaiden tuotteita. Tarjolla on myös connaisseurin valitsemaa pientä purtavaa, joka sopii illan viinikattaukseen.

Illan hinta on 40 euroa, jolla katetaan vain viinit ja pikkupurtavat. Sähköklubi tarjoaa tilan, astiat ja connaisseurin. Ilmoittautuminen alla olevalla linkillä 14.11. kello 16 mennessä. Osallistujien määrä on rajoitettu 24:ään, joten on mahdollista ellei peräti odotettavaa, että tilaisuus täyttyy jo ennen kuin ilmoittautuminen menee umpeen.

Aika ja paikka: 15.11. klo 19, Konemiehentie 2 (Donor’s Lounge)
Ilmoittautuminen: 14.11. klo 16 mennessä tästä linkistä

Osallistumismaksu tulee maksaa ennen tilaisuutta, ilmoittautuneille lähetetään maksutiedot sähköpostitse.

Jätä kommentti

Lokajoulu lauantaina 29.10.2022

AlumniWeekend-päivätapahtuman kruunaa iltajuhla Lokajoulu. Sklubi juhlii perinteisesti yhdessä Sähköinsinöörikillan Syyssitsien kanssa.

Ilmoittautuminen aukeaa 17.10. klo 14 killan sivuilla.

Paikka: Tietotekniikkatalon aulassa (Konemiehentie 2)
Aika: 29.10.2022 klo 18
Hinta: 65 € alumneille
Pukukoodi: Cocktail

Jätä kommentti

AlumniWeekend lauantaina 29.10.2022

AlumniWeekend palaa vuoden vai kahden tauon jälkeen entistä ehompana ja mielenkiintoisempana.

Tämän vuoden tilaisuuden järjestäjänä on tietysti Sähköklubi ry ja Sklubin rinnalla Polin KemistiKlubin Alumnit ry (KKlubi) ja Aalto-yliopiston alumnisuhteet. Sähköinsinöörikilta on mukana käytännön järjestelyissä ja iltaohjelmassa.

Tämän vuoden pääteemana on – yllätys, yllätys – energia: Energia järjestelmät, Vetytalous ja Ydinenergian tulevaisuus -teemojen alla. Tämän lisäksi neljäntenä teemana on Autonomiset järjestelmät jossa tutustutaan sekä sotilas- että siviilisovelluksiin.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtumasivuilla

Jätä kommentti

Sähköautoilta Aalto-yliopistolla 28.9.

⚡️Sähköautoilta Aalto-Yliopistolla⚡️

Tervetuloa mukaan maksuttomaan iltaan kuuntelemaan ja keskustelemaan sähköautoiluun liittyvistä ajankohtaisista asioista. Aiheina mm. luottokorttimaksumahdollisuus, sähkön hinta ja riittävyys.

Sijainti Maarintie 8, TUAS-talo. Parkkipaikkoja on. Varaa paikkasi alla olevasta linkistä 25.9. mennessä!

https://www.lyyti.in/Sahkoautoilta_AaltoYliopistolla_4146

Tapahtuman järjestää Sähköautoilijat ry ja Aalto-yliopisto.

Jätä kommentti

Lokakuun Afterwork 18.10. Kantaverkon tulevaisuuden skenaariot ja tuulivoima, työelämäprofessori Janne Seppänen

Aihe on näinä aikoina hyvin kiinnostava ja tärkeä: Miten kantaverkko muuttuu vai muuttuuko, miten tuulivoimaa ajetaan kantaverkkoon ja miten Suomen sähkönsaanti turvataan pitkälle tulevaisuuteen nähden. Janne Seppänen on työelämäprofessori Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa ja työskentelee osan ajastaan kantaverkkoyhtiö Fingridissä asiantuntijana tuoden tätä osaamista myös yliopistoon.

Paikkana on TUAS-talossa (Maarintie 8) luentosali TU1 (SAAB Auditorium).

Tähän tilaisuuteen voit ottaa mukaan perheesi jäseniä ja ystäviäsi. Afterwork jatkuu professorin esityksen jälkeen halukkaille lähellä olevassa ravintola Fat Lizardissa. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 14.10. mennessä.

Jätä kommentti

Toukokuun Afterwork 4.5.2022: Uusiutuva energia ja energian varastointi

Aiheena Uusiutuva energia ja energian varastointi apulaisprofessori Annukka Santasalo-Aarnion kanssa.

Paikkana on TUAS-talossa (Maarintie 8), luentosali TU1 (SAAB Auditorium). Aihe on hyvin kiinnostava ja tärkeä. Santasalo-Aarnio, alan spesialisti, kertoo uusinta tietoa uusiutuvasta energiasta ja energian säilömisestä, joilla ilmastonmuutosta taklataan.

Annukasta on HS tehnyt hyvän jutun, joka kannattaa lukea vaikka heti tästä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008597586.html

Tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin. Ilmoittaudu viimeistään 2.5.2022 kuulemaan uusinta uutta energiasta tästä. Tähän tilaisuuteen voit ottaa mukaan perheesi jäseniä ja ystäviäsi.

Afterwork jatkuu professorin esityksen jälkeen halukkaille lähellä olevassa ravintola Fat Lizardissa.

Jätä kommentti

Perinteinen Wappubrunssi 30.4.2022

Sklubin perinteinen Wappubrunssi pidetään parin vuoden tauon jälkeen oppimiskeskus Harald Herlinissä, joka aiemmin tunnettiin TKK:n kirjastona. Sen alakerrassa on mainio ja viihtyisä tila Makerspace, jossa kelpaa nyyttikesteistä nauttia ja juttua iskeä. Ja Herlinistä ei ole kovin pitkä matka kuuntelemaan Smökille Wappuriehan julistusta, joka alkaa klo 12 ja viimeistään klo 14.

Tämän vuoden kirjaimena on U eli voit tuoda u-alkuisia ruokia, juomia tai muuta popsittavaa. Uunipuuro, uunilohi, uunijuusto, ulkomaalainen juusto ja muut einekset ovat siis kovaa valuttaa vappuaattona. Jo u-kirjain tuottaa tuskaa, voit tällä kerralla tuoda myös muunkin kuin u-kirjaimen alkuisia ruokia ja juomia. Tule mukaan yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin ja ilmoittaudu Wappubrunssiin tästä!

Jätä kommentti

Murata -ekskursio 22.9.2022

Muratan www-sivuilta poimittua tietoa: Murata on maailman johtava elektroniikkakomponenttien ja -ratkaisujen valmistaja. Edistämme yhteiskunnan kehitystä innovatiivisella anturiteknologialla, joka parantaa autojen turvallisuutta ja ihmisten elämänlaatua. Kunnianhimoisena visionamme on mahdollistaa turvallinen ja itseohjautuva ajaminen. Suunnittelemme, kehitämme ja valmistamme Suomessa MEMS-antureita, joita käytetään autoteollisuudessa, terveysteknologiassa ja teollisuuden sovelluksissa.

Vierailun emäntänä ja isäntänä toimivat alumnimme, TkT Senni Laaksonen, Vice President, Research and Development ja Tuomas Nurmi, Senior HR Manager. Ilmoittaudu ekskursiolle tästä viimeistään 19.9.2022. Mukaan voit ottaa yhden seuralaisen. Muratan toimitalon talon edessä on autolla tuleville vieraspaikkoja.

Avainsanoina | Jätä kommentti

Vaisala -ekskursio 19.5.2022

Sklubi ry vierailee Vaisalalla 19.5.2022 klo 16.30 alkaen.

Vaisala on erinomainen esimerkki suomalaisesta osaamisesta. Yrityksen tuotteet ovat huippuluokkaa ja tunnettuja ympäri maailman. Nyt pääsemme tutustumaan Vaisalan toimintaan tekemällä kiertokäynnin tuotannossa, kuuntelemalla esitelmiä historiasta ja tuotteista sekä niiden sovelluksista. Samalla nautimme kahvia tai teetä pullan tai sämpylöiden kera.

Vierailun emäntänä toimii alumnimme, tuotekehityspäällikkö Liisa Åström. Vaisala sijaitsee siis Vantaalla. Paikalle pääsee busseilla 415, 421 ja 431, jotka lähtevät Elielin aukiolta ja tietysti myös omalla autolla. Tulethan ajoissa, jotta ehdimme kaikki tehdaskierrokselle!

Ilmoittaudu ekskursiolle tästä viimeistään 16.5.2022. Mukaan voit ottaa yhden seuralaisen.

Avainsanoina | Jätä kommentti

Aalto Family Day -perhepäivä 10.9.2022

Tervetuloa yksin, kaksin tai koko perheen voimin perhepäivään, joka on tieteen, taiteen ja tekniikan täytteinen tapahtuma, jossa riittää nähtävää ja tehtävää kaiken ikäisille. Ohjelma sisältää tietoiskuja ja esittelyjä kaikkia kiinnostavista aiheista, näyttelyitä, esityksiä, puuhapajoja ja paljon muuta. Tapahtuman aikana voit esimerkiksi oppia piirtämään kuin insinööri, ajaa sähköskootterilla ja lähteä virtuaalimatkalle avaruuteen tai tanssitunnille. Päivä on taatusti vauhdikas ja mielenkiintoinen!

Käytä tapahtumaan saapumiseen metroa, jos mahdollista. Jos tulet omalla autolla, voit pysäköidä myös Maarintie 8:n takana oleville henkilökunnan P-paikoille.

Almunit voivat ilmottautua mukaan perhepäivään tästä.

Avainsanoina , | Jätä kommentti

Jäsenmaksun 2022 eräpäivä

Vuoden 2022 jäsenmaksu on 10 euroa.

Maksathan jäsenmaksusi eräpäivään 11.3.2022 mennessä Sähköklubin tilille: FI28 1299 3000 072233, viitenumerolla 3141 592 65

Virtuaalinen viivakoodi jäsenmaksulle: 428129930000722330000100000000000000000314159265220311

Avainsanoina | Jätä kommentti

Vuosikokouksen satoa

Sähköklubin sääntömääräisessä vuosikokouksessa päätettiin kaiken hallinnollisen humpan ohella myös joitain asioita, jotka saattavat kiinnostaa jäseniä.

Sähköklubin hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Jari Wickström, rahastonhoitajaksi Merja Luova, sihteeriksi Ville-Pekka Laakkonen sekä hallituksen jäseniksi Heikki Kauppi, Jorma Kyyrä, Mikko Suhonen, Paula Räisänen ja Ville Nahkuri. Toimihenkilöinä vuonna 2022 toimivat Seppo Saastamoinen ja Mikko J. Salminen.

Vuoden 2022 toimintasuunnitelmaa varjostaa pandemia kuten on tilanne ollut jo parin edellisen toimintavuoden osaltakin. Uusi hallitus hyödyntää vielä jatkuvaa sulkutilaa eli käy läpi strategiaprosessin oikean toiminnan aloittamista odotellessa. Siinä pohditaan Sähköklubin tarkoitusta ja toimintamuotoja, joihin ei tosin odoteta radikaaleja muutoksia, mutta silti aika ajoin on hyvä miettiä mitä ja missä olemme ja minne menemme.

Kun maailma avautuu pandemian jälkeen, on tarkoituksena alkaa taas järjestää ekskursioita lähialueen sähköteknisiin yrityksiin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin sekä AfterWork -tilaisuuksia. Aalto ja Sähkötekniikan korkeakoulun järjestää Aalto Family Day –perhetapahtuman 17.9.2022 ja tulossa on myös jälleen AlumniStudentWeekend 29.10.2022 todennäköisesti yhteistyössä Polin KemistiKlubin Alumnien kanssa. Tapahtumista päivitämme lisätietoa myöhemmin nettisivuille, Facebookiin ja jäsenille lähtevään jäsenkirjeeseen.

Toivomme ja odotamme, että kun Sähköklubin operatiivinen toiminta nousee pandemian jälkeen kuin Feenix-lintu tuhkasta, alkaa Sähköklubin uusi ja entistäkin huikeampi kukoistus!

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Loput kevään tapahtumat peruttu!

Hei Sklubilaiset!

Kaikki kevään tapahtumat ovat peruttu koronatilanteen takia. Tapahtumat tullaan siirtämään syksylle ja niiden uusista ajankohdista tullaan tiedoittamaan myöhemmin.

Tervesin,

Sklubin hallitus

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Sklubin kevään tapahtumat 2020!

Keväälle on suunnitelu paljon mahtavia tapahtumia, joten selaathan uutisen loppuun asti!


Vuosikokous 27.2.2020

Sähköklubi ry:n sääntömääräinen vuosikokous (esityslista alempana) pidetään otsikon mukaan Sähkötekniikan korkeakoulussa, Maarintie 8 (ns. TUAS-talo), seminaarisali AS1. Paikalle kannattaa tulla metrolla, sillä sen asema on aika lähelläJos tulet autolla, tarjolla on sekä 4 h että 20 h paikkoja. Jos niitä ei ole vapaana, tarvitset P-luvan henkilökuntapaikkoja varten. Luvan saat talon virastomestarilta. Suositus: aja Kehä 1:n kautta, sillä raidejokerin työmaasta johtuen katuja on poikki.

Paikalle voit saapua klo 17 alkaen. Vuosikokouksessa tarjotaan ruokaa ja juomaa, joten ilmoittaudu 22.2. mennessä tänne.  Tarjoilusta vastaa Detection Technology, jonka edustaja toimitusjohtaja ja sähkötekniikan alumni Hannu Martola kertoo yrityksen toiminnasta kokouksen aluksi. Lue lisää Detection Technologysta tästä.

Yhdistyksen Sähköklubi ry sääntömääräinen vuosikokous 2020

Aika:                 Torstaina 27. helmikuuta 2020 klo 17.30
Paikka:             Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, Maarintie 8, Espoo
Osallistujat:    Sähköklubi ry:n jäsenet

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokoukselle laadittu esityslista
 5. Käsitellään vuosikertomus, tilit ja toiminnantarkastajien lausunto
 6. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
 7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus
 8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet 
 9. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varamiehet
 10. Muut esille tulevat asiat
 11. Kokouksen päättäminen

Vuosikokouksen liitteet:

Yhteenvetokalvot
Toimintakertomus 2019
Tase ja tuloslaskelma 2019
Toimintasuunnitelma 2020
Talousarvio 2020


Huippuesitelmä kyberturvallisuudesta 25.3.2020

Huippuesitelmä kyberturvallisuudesta, jossa puhujana professori ja toimitusjohtaja Jarno Limnéll. Esitelmä pidetään keskiviikkona 25.3. 2020 klo 17 alkaen sähkötekniikan korkeakoululla.  Maarintie 8, seminaarisali TU1, Otaniemi

Jarno Limnéll on Tosibox Oy:n toimitusjohtaja. Hän on myös kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa sekä dosentti kolmessa muussa yliopistossa. Koulutukseltaan hän on sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. Hän on työskennellyt turvallisuusasioiden parissa yli 20 vuotta, kirjoittanut lukuisia kirjoja sekä tieteellisiä tutkimuksia.

Limnéll: ”Turvallisuus on ihmisen perustarve sekä yhä merkittävämpi kilpailutekijä niin yrityselämässä kuin yhteiskunnissa. Turvallisuudesta puhutaan nyt paljon, aiheellisesti. Jatkossa yhä enemmän. Turvallisuuden ”uuteen normaalitilaan” kuuluvat muutosnopeus, dikotomioiden hämärtyminen sekä kompleksisuus. Teknologian kiihtyvä kehitys tulee merkittävästi vaikuttamaan turvallisuuteen ja siihen liittyviltä uhkilta varautumiseen. Yhä enemmän korostuu kokonaisvaltainen turvallisuuden ymmärrys ja hallinta, jossa digitaalinen ja fyysinen maailma on ymmärrettävä yhtenä kokonaisuutena.”

Tilaisuus on maksuton. Tähän tapahtumaan voi osallistua myös ystäviäsi, joiden tulee myös ilmoittautua. Näe ja kuule Limnéll livenä, ilmoittaudu kuulemaan huippuesitelmää tästä!


Eduskuntaekskursio 31.3.2020 klo 17-19, isäntänä kansanedustaja ja alumnimme Atte Harjanne

Tutustumme eduskuntaan alumnimme ja kansanedustaja Atte Harjanteen ja hänen avustajansa Olli-Pekka Paasivirran opastuksella. Tarjolla on lisäksi kahvia jutustelun kera. Kaiken lisäksi silloin on eduskunnan täysistunto eli näet kansanedustajamme työn touhussa. Ekskursio kestää noin 2 tuntia. Eduskunnassa on samanlainen turvallisuustarkastus kuin lentokentällä, joten on hyvä olla paikan päällä klo 16.45 alkaen. Valokuvaaminen on sallittu eduskunnassa.

Atte Harjanne on valmistunut Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta diplomi-insinööriksi 2012 tietoliikennetekniikan opintosuunnalta, pääaineena käyttäjäkeskeinen tietoliikenneteknologia. Lisää Atesta voit lukea täältä. Atte ja Saara Hyrkkö ovat ns. sähköltä valmistuneita kansanedustajia tällä  hetkellä eli peräti kaksi edustajaamme ns. sähkölafkalta.

Tähän tapahtumaan voi osallistua myös avecisi tai yksi ystäväsi, jonka tulee myös ilmoittautua, ilmoittaudu ekskursiolle tästäTälle ekskursiolle mahtuu enintään 15 sklubilaista tai heidän seuralaistaan.


Ekskursio ABB:lle, 22.4.2020 klo 15-17, Strömbergintie 1D, Konetehtaan vastaanotto

ABB ja Strömberg (”Romppanen”) on monelle meistä tuttu jo opiskeluajoista lähtien, kesätyöt, saunaillat ja monta muuta tapahtumaa on koettu, yhteistä aikaa on ollut jo yli 130 vuotta. Nyt pääsemme kuulemaan, miten Suomen ABB:llä menee ja tutustumaan maailman parhaimpaan taajuusmuuttajatehtaaseen.

Tälle ekskursiolle mahtuu enintään 25 henkilöä, enintään 15 alumnia ja heidän seuralaistaan sekä Sähköinsinöörikillan eli SIKin edustajia vähintään 10 henkilöä.

Ilmoittaudu ABB-ekskursiolle tästä.


Wappubrunssi tiistaina 30.4.2020 Oppimiskeskus Harald Herlinissä (Makerspace) klo 10 alkaen

Perinteinen Wapun vastaanotto eli Wappubrunssi on tuttuun tapaan lähellä Smökkiä. Tänä vuonna nyyttikestien kirjain on U eli uunijuusto, uudet perunat, uunipuuro, uppomunat, U(rho)-olut ja muut, toivottavasti terveelliset, ruuat ja muut purtavat juomineen ovat teemana.

Harald Herlin on monelle tuttu entinen TKK:n kirjasto lähellä Metroasemaa, jonka alakerrassa on mainio tila Makerspace. Sinne pääsee portaita pitkin tai ovelasti hissillä (on piilotettu kahvion Robert´s Coffeen taakse).

Ilmoittaudu jo nyt Wappubrunssille (seuralaisen ei tarvitse ilmoittautua, mutta on tietysti tervetullut brunssille) tästä.


Tervetuloa Sklubin kevään tapahtumiin!

Terveisin,
Sklubin hallitus


 

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Jätä kommentti