Alumni&StudentWeekend 2017

Tervetuloa perinteiseen Alumni&StudentWeekend 2017 -seminaariin Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoululle 28.10. kello 9.15 alkaen, TUAS-talolle, Maarintie 8, Otaniemi.

Seminaari alkaa yhteisellä osuudella, jonka aloittaa Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä. Kuulemme myös kaksi key note -puheenvuoroa: ”Minunkin kunnastani Smart City? Käytännön kokemuksia ja uusia kehityssuuntia kuntien digitalisaatiossa” ja ”Yhteisellä tiellä kohti vihreää sähköjärjestelmää”, puhujina Kuntien Tiera Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Halttunen ja Fingridin sähkömarkkinajohtaja Asta Sihvonen-Punkka. Lisäksi yhteisessä osuudessa julkistetaan Vuoden 2017 Sähköalumni, joka pitää myös lyhyen esitelmän.

Lyhyen tauon jälkeen seuraa kolme rinnakkaista luentosarjaa. Luentosarjat kertovat seuraavista aiheista: Tekoäly terveysteknologiassa, Tulevaisuuden liikenne ja Smart Energy. Jokaiselle luentosarjalle on aikataulutettu on lounastauko, jonka aikana ja jälkeen on mahdollista koeajaa sähköautoja. Sähköautoista ovat paikalla koeajettavina BMW i3, Hyundai IONIQ, Kia Soul EV, Nissan Leaf, Renault Zoe, Smart Fortwo electric drive, Tesla Model S, Tesla Model X ja Volkswagen e-Golf. Lisäksi Ensto Oy esittelee sähköautojen latauspisteitä. Koeajoajat varataan tilaisuuden alussa ja aikana.

Luentojen jälkeen on yhteinen verkostoitumistilaisuus, Schneider Electricin sponsoroimana, jossa seminaarin osallistujat voivat keskustella keskenään nauttien pientä suuhunpantavaa ja virvoketta. Osa esityksistä on englanniksi. Seminaari on maksuton (ei sisällä lounasta), mutta vaatii ilmoittautumisen!

Mitä?
Alumni&StudentWeekend Sähkötekniikan korkeakoululla
Missä?
TUAS-talolla Otaniemessä (Maarintie 8, 02150 Espoo)
Milloin?
28.10.2017 klo 10 – 15 (kahvitarjoilu klo 9.15 alkaen)

Tekoäly terveysteknologiassa

Seminaariosuus esittelee eri tapoja hyödyntää tekoälyä terveydenhuollossa ja terveysteknologian sovelluksissa. Puhujat kertovat miten konenäkö auttaa mikroskooppikuvien analyysissa ja kuinka tekoälyn avulla voidaan tarjota henkilökohtaisempaa terveydenhuoltoa. Mukana muun muassa Nokian Leo Kärkkäinen, Netmedin Petri Avikainen ja Fimmicin Tuomas Ropponen.

Tulevaisuuden liikenne

Tulevaisuuden liikenne sessiossa tutustutaan moniin erilaisiin näkemyksiin tulevaisuuden liikkumisesta. Tule kuulemaan, missä roolissa sähköautot ovat tulevaisuudessa ja liikkuvatko ne autonomisesti. Toisaalta, voisiko koko liikkumisen järjestää yhtenä palveluna, jossa erilaiset kulkuvälineet vievät sinut paikasta toiseen. Mukana muun muassa Avanto Venturesin Ilkka Väkiparta, Sensible 4:n Harri Santamala ja MaaS Globalin Sampo Hietanen.

Smart Energy

Energiantuotanto elää murrosvaihetta, jossa perinteiset tuotantotavat korvautuvat uusiutuvilla energiamuodoilla. Tämän myötä tuotanto on entistä riippuvaisempaa ympäristöstä, minkä takia myös energian siirrossa ja varastoinnissa on tehtävä suuria harppauksia. Mitä sähköinsinöörin tulee ymmärtää älykkäästä energiajärjestelmästä? Tämä seminaariosuus antaa vastauksia tähän kysymykseen.

Mikä ASW?

Alumni&StudentWeekend 2017 –tapahtuma on kaikille kiinnostuneille avoin katsaus tämän hetken kiinnostaviin puheenaiheisiin, teknologioihin ja uusiin keksintöihin erityisesti sähkötekniikkaan, elektroniikkaan, bioinformaatioteknologiaan, automaatioon ja informaatioteknologiaan liittyen. Tapahtuman toteuttavat Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijoiden killat Inkubio, AS ja SIK sekä alumniyhdistykset AS-alumnit, Sähköklubi ja BioDI yhteistyössä Energiajohtajat ry:n ja Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun kanssa.